There isn't any images, Please upload via modules management in admin section
Obiective turistice

Morlaca este situată la poalele Muntelui Vlădeasa, în zona de contact dintre Depresiunea Huedin și Munții Apuseni. Satul se află într-o zonă turistică deosebită, în apropierea Vârfului Vlădeasa şi a Barajului de pe Valea Drăganului. Importanţa turistică este sporită şi de vecinătatea Castrului roman Resculum din satul vecin Bologa si a Cetăţii Medievale din acelaşi loc.  Astfel, principalele obiective turistice din jurul satului Morlaca sunt:

 19September Crucea de pe Măgura

cruce magura morlaciiPe Dealul Măgura din localitatea Morlaca, la cota 768, turiștii pot vizita Crucea de pe Măgura Morlacii, o troiță înaltă de 12 metri, care domină dealurile din zonă. Pe cruce stau scrise următoarele cuvinte: "Aici am fost și vom fi".

 
Masivul Vlădeasa

vladeasaMorlaca se află la poalele estice ale prelungirilor Masivului Vlădeasa.  Masivul Vladeasa este o grupă montană a Munților Apuseni. Cel mai înalt pisc este Vârful Vlădeasa, cu o altitudine de 1.836 m. 

 
Cetatea de la Bologa

bologaCetatea medievală Bologa este amplasată în localitatea cu acelaşi nume, în apropierea locului de vărsare a pârâului Secuieu în Crișul Repede. Cetatea are o arhitectură deosebită, fiind una dintre cele mai semnificative fortificaţii ale Transilvaniei medievale.

 
Castrul roman Resculum

resculumCastrul roman Resculum se află în localitatea Bologa (com. Poieni, Jud. Cluj), în locul numit « Grădişte », foarte aproape de locul de vărsare al pârâului Secuieu în Crişul Repede, între aşezările Bologa şi Morlaca.